Citroensap is gezond

Categorie: Voeding Gepubliceerd: vrijdag 18 maart 2016 Geschreven door Super User

Wist je dat citroensap erg gezond is? Vooral wanneer je de citroensap ongeveer een half uurtje voor het ontbijt nuttigt. Natuurlijk hoef je er geen “hap” uit te nemen. Dat ga ik je niet aandoen… In dit artikel ga ik je wel uitleggen wat je elke ochtend moet doen om je organen direct wakker te schudden.


Ontbijten met citroensap? SUPER gezond!

Het is misschien niet het eerste ontbijt wat jij in je gedachten hebt maar het werkt echt. Drink voordat je aan je ontbijt begint met een groot glas lauw/warm water met citroensoep erin. Gebruik voor de citroensap verse citroenen die je in de supermarkt of bij de groenteboer kunt kopen. Pers deze citroen met je hand uit en laat de citroensap in het lauwwarme water lopen. De pitjes van de citroen kunnen in het water vallen. Haal deze dan met een klein lepeltje eruit. De meeste mensen vinden dit niet lekker.

Ja, het is even wennen maar als je weet wat het voor goeds het doet met je lichaam dan heb je dat er zeker voor over. Want jij wilt toch ook fit en gezond door het leven gaan? Daar moet je dan wat voor over hebben. Een klein beetje citroensap met wat lauw warm water gaat dan echt wel lukken.

Maar wat doet het nou met je lichaam? Zoals gezegd in de eerste paragraaf zorgt de citroensap er voor dat de organen worden wakker geschud. De citroensap zorgt ervoor dat de organen voor je gaan werken en daardoor alle afvalstoffen af gaan voeren. Het is dan ook niet ongebruikelijk om meerdere keren naar de WC te moeten voordat je daadwerkelijke werkdag is begonnen. Dit is een teken dat het lichaam afstand doet van de afvalstoffen en dat is dan ook de reden dat je zoveel naar de WC moet gaan.

Zorg ervoor dat je ongeveer 30 minuten voordat jij aan je ontbijt begint de lauwwarme citroensap op gedronken hebt. Begin daarna met je normale ontbijt dat je in eerste instantie elke dag nuttigt.


Citroensap is slecht voor je tanden: Hoe los je dat op?

Het is in ieder geval aan te raden om de citroensap te drinken met een rietje. Door het drinken met een rietje zorg je ervoor dat de citroensap niet direct in aanraking komt met je tanden (tandglazuur). Door de citroensap kan je minder tandglazuur krijgen. Tandglazuur krijg je maar één keer dus wees er zuinig op. Drink dan ook nooit de citroensap rechtstreeks uit een glas maar gebruik altijd een rietje.

Naast het drinken met een rietje is het ook verstandig om pas je tanden te poetsen, minimaal een uur, nadat je het glas volledig hebt leeggedronken. De resten van de citroensap zijn over het algemeen dan wel verdwenen van je tanden. Wanneer je namelijk poetst met citroensap op je tanden zul je als het ware het tandglazuur verwijderen. Je krijgt er op het eerste gezicht wittere tanden van maar voor de lange termijn is het super slecht. Doe dat dan ook niet! Je moet namelijk nog heel je leven met je tanden.

 

 

 

Hits: 1897